Binnenkort heerst hier Gendereuforie

Het moment nadert dat de website op openbaar komt te staan. Het is design is klaar, maar het is lastig om inhoud te schrijven voor een platform dat nog volop in ontwikkeling is en de stichting nog in oprichting is. Dit zeg ik (Jozet) op de pagina over ons:

De Stichting Gendereuforie in oprichting is een nieuw en opbouwend transgender platform voor een blije gender sprong. Thuisbasis is in Groningen maar trans personen in heel Nederland zijn onze doelgroep, wellicht in het noorden daarvan wat makkelijker bereikt.

Initiatiefnemer is Jozet van der Veen, een trans vrouw van middelbare leeftijd uit Groningen. Zij zegt daar het volgende over:

Ik vind vaak dat er teveel nadruk ligt op alle vervelende aspecten van ‘gender-dysforie’ waar we mee gediagnosticeerd worden. Er is vaak weinig aandacht voor waar het allemaal om begonnen is: Dat we als trans persoon na onze transitie doorgaans zoveel gelukkiger zijn dan daarvoor.”

De ‘Stichting Gendereuforie’ wil daar meer aandacht voor hebben. Op dit moment bouwen we nog aan een team en samenwerking met andere organisaties, personen en bedrijfjes. Ons netwerk groeit. Mocht je mee willen helpen of gewoon een vraag hebben, stuur dan vooral een berichtje via ons contactformulier.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *